Mladen Mikijelj

Završen ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero

0

“Ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero završen je 15. maja, a tokom prethodna dva mjeseca Služba zaštite tog parka realizovala je 224 patrole sa kopna i vode kako bi spriječila sve vidove nelegalnih aktivnosti” saopštili su nam iz Uprave za Nacionalne Parkove Crne Gore

Kako su istakli tokom ribolovnog zabrana realizovana je PR kampanja „Stop krivolovu” u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju očuvanja ribljeg fonda, te suzbijanja krivolova. Izdvajamo dobru saradnju sa medijima, kao i edukativne aktivnosti u saradnji sa školama. Dodali sui  to da  kako bi djecu školskog uzrasta informisali o važnosti ribolovnog zabrana i zaštiti ribljeg fonda, edukatori NP Skadarsko jezero organizovali su niz interaktivnih i tematskih radionica kojima su prisustvovali đaci lokalnih škola.

“U cilju zaštite ribljeg fonda bili su angažovani svi nadležni subjekti, a Služba zaštite Nacionalnog parka ostvarila je značajne rezultate kada je u pitanju fizička zaštita akvatorijuma”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.