Završava se konkurs za šefa VDT-a: Niko ne smije da se kandiduje za Stankovićevog naslednika!

Završava se konkurs za šefa VDT-a: Niko ne smije da se kandiduje za Stankovićevog naslednika!

Na konkursu za naslednika Ivice Stankovića, na mjestu šefa VDT-a, koji ističe za nedjelju dana, niko se nije prijavio, saznaje Borba.

Očigledno je da Stanković, o čemu je naš portal prvi pisao, ne uživa više povjerenje DPS-a.

Takođe, jasno je da struje unutar vladajuće partije nemaju zajednički stav oko istog kandidata, zbog toga se još niko nije ni odlučio da podnese kandidaturu.

I pored nekih najava da bi Stanković mogao tražiti još jedan mandat, bez obzira na to što nema punu podršku najizvjesnije je da on neće predati svoju kandidaturu.

Kako sada stvari stoje u VDT-u će, najvjerovatnije biti uvedeno vanredno stanje, pa nije isključeno da Stanković nastavi da obavlja tu funkciju i u narednom periodu, dok se ne nađe adekvatno rješenje.

Tužilački savjet raspisao je početkom avgusta javni poziv za izbor vrhovnog državnog tužioca Crne Gore. Aktuelnom vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću petogodišnji mandat ističe početkom oktobra. Rok za prijavljivanje je 15 dana, od dana objavljivanja u Službenom listu.

Shodno zakonskim propisima, za vrhovnog državnog tužioca može se prijaviti osoba koja ispunjava opšte uslove za izbor državnog tužioca, ima radno iskustvo od najmanje 15 godina kao državni tužilac ili sudija ili najmanje 20 godina na drugim pravnim poslovima.

Tužilački savjet na osnovu liste kandidata koju je sačinio, mišljenja proširene sjednice Vrhovnog državnog tužilaštva o prijavljenim kandidatima i obavljenog intervjua s kandidatima, utvrđuje predlog za izbor vrhovnog tužioca.

Related posts

3 Comments

  1. Nika

    Konkurs nije zahtjevan! Neko pravičan i jak sa referencama bi mogao da zaješe u sedlo. Mislim da osobe sa ovakvim atributima moraju da ima odgovornost i da se prijave na ovu funkciju. Osobe zeljne pravde treba da kidišu na ovu poziciju. Pretpostavljam da je suština bavljenja pravom – Pravda

    Reply
  2. Vasilije

    Ovako dugogodišnje radno iskustvo je namjerno odredjeno pa su vrlo rijetki kadrovi (kao sudija Vučinić) koji nisu u kandžama udbe ili milasa. Jedino mladji kadrovi bi unijeli revolucionarne reforme u CG pravosudju a ne Katnici,Medenica,Savici,Draskovici i td. Sudija liberal Ilickovic (Ustavni sud) je primjer koliko toliko poštenog sudije!!!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *