Zašto je voda sa cimetom najbolji jesenji saveznik?

0

Tražite potpuno prirodan način koji će vam pomoći da izgubite nekoliko dosadnih kilograma viška, riješite se toksina i poboljšate opšte stanje organizma? Onda je pravi trenutak da počnete da pijete vodu sa cimetom, piše City Magazine.

oda sa cimetom se dugo preporučuje kao sredstvo za mršavljenje, a nedavna istraživanja su pokazala da u toj tvrdnji ima istine. U jednoj studiji otkriveno je da cimet povećava termogenezu (proizvodnju toplote u tijelu) do 20 odsto, što pomaže u sagorijevanju suvišnih kalorija, piše Aktivni Si, a prenosi City Magazine. Takođe je poznato da cimet smanjuje apetit i želju za hranom i pomaže u kontroli nezdravog unosa hrane.

Pored toga, voda sa cimetom može pomoći u poboljšanju varenja, jer stimuliše proizvodnju pljuvačke i digestivnih enzima. Cimet takođe pomaže u razgradnji masne hrane, tako da se ona lakše vari. Pijenje vode sa cimetom prije obroka može pomoći u smanjenju nadimanja i gasova, kao i simptoma kao što su mučnina i gorušica. Pored toga, cimet je prirodni antiseptik koji može uništiti štetne bakterije u crijevima. Ovo može pomoći u održavanju zdravlja i pravilnog funkcionisanja digestivnog sistema.

Redovnim konzumiranjem ovog napitka ubrzaćete metabolizam i smanjiti apetit, što je želja većine ljudi, zar ne? Osim toga, cimet pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, što može spriječiti žudnju i napade gladi. Ono što je najbolje u vezi sa ovim napitkom jeste to što se on jako lako priprema, i to samo od dva sastojka – štapića cimeta i tople vode.

Potrebno je:

500 ml vode
1 štapić cimeta ili 3 prstohvata cimeta u prahu
Priprema:

Stavite vodu da provri, pa sklonite sa vatre i dodajte štapić cimeta ili cimet u prahu i prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite da odstoji najmanje dva sata.

Po želji dodajte med ili limun i konzumirajte nekoliko puta u toku dana.

Najbolje vrijeme za konzumiranje ovog napitka je ujutru, prije doručka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.