Zasijedalo Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Zajedničkim timovima hoće da spriječe obračune klanova

0

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je narušena usljed učestalih sukoba organizovanih kriminalnih grupa. To je zaključeno na večerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost u proširenom sastavu, a saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Sjednici su, pored članova Vijeća, prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, i rukovodioci Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Vesna Jovićević i Ljiljana Klikovac.
“Vijeće je ocijenilo da je bezbjednosna situacija narušena usljed narastajućeg sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Vijeće je zatražilo, a rukovodioci nadležnih državnih organa prihvatili formiranje zajedničkih specijalizovanih timova, sačinjenih od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, a sa konačnim ciljem obezbjeđivanja pune sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina i njegove porodice”, navode iz Vlade.
Dogovorene su, kako ističu, stalne i koordinirane aktivnosti koje će obezbijediti snažan i sveobuhvatan odgovor države organizovanom kriminalu.
“Vijeće je dalo nalog u pravcu sagledavanja kadrovskih promjena, i organizacionog snaženja organa za sprovođenje zakona, i zadužilo Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti obavještajno-bezbjednosnog sektora da obezbijedi i prati realizaciju dogovorenih aktivnosti i utvrđenih prioriteta, na dnevnom nivou”, saopštili su iz Vlade Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.