Zarada za crveno-bijele: Mustafa u LASK-u

0

Potencijal da, klasa ne. Poslije samo 433 minuta u dresu Crvene zvezde, Ibrahim Mustafa napušta Marakanu. Za razliku od ranijih pozajmica, sad definitivno odlazi iz srpskog fudbala.

Ofanzivac iz Gane će karijeru nastaviti u Austriji, gdje još traje prelazni rok i tokom dana bi trebalo da potpiše ugovor sa LASK-om iz Linca. Prema informacijama „Informera“, crveno-bijeli će na ime transfera dobiti 500.000 evra u cugu, još 100.000 evra u slučaju da se aktiviraju određeni bonusi, a pripašće im i 15 odsto od naredne prodaje 22-godišnjeg krilnog veziste.

Imajući u vidu da je ove sezone bio uglavnom rezervista i da je Miloš Milojević samo jednom omogućio Mustafi da počne utakmicu (na gostovanju Radniku, u poslednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva) onda je ovakav potez logičan. Čak sa ekonomske predstavlja čist dobitak, jer je Ibrahim stigao u Beograd januara 2020. besplatno, a sad odlazi za pristojan novac za fudbalera koji baš i nije ostavio trag na stadionu „Rajko Mitić“.

Daleko više je igrao tokom pozajmica Radničkom iz Sremske Mitrovice i Novom Pazaru, uz napomenu da se najprije kalio u dresu Zlatibora.

LASK je trenutno trećeplasirani tim na tabeli Bundeslige Austrije, 12 bodova iza lidera Salcburga i šest manje od drugoplasiranog Šturma.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.