Mladen Mikijelj

Zaplijenjeno 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca u Beranama

0

U selu Banjevac, udaljenom desetak kilometara od Berana, kasno sinoć je zahvaljujući beranskoj policiji i Upravi za inspekcijske poslove otkriven novi lager od 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca, na kojima nije bilo šumskog žiga, pločice niti valjane papirologije, saopšteno je iz Uprave za šume.

“Službenici Uprave za gazdovanje šumama su izašli na teren, evidentirali i označili bespravno posječena stabla i obavjestili direktora Uprave o ovom događaju. VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković hitno je reagovao i organizovao čuvanje zaplijenjenog lagera tokom noći i jutra, a trenutno traži i specijalno vozilo kojim će zaplijenjena bespravno posječena građa biti transportovana na sigurnu lokaciju”, ističe se u saopštenju.

On je istakao da je ponosan na odlične rezultate koje daju intenzivne kontrole ugroženih terena a posebno je istakao da raspolaže i sa informacijama da nekoliko pilana u Ražanici, opština Berane, aktivno radi preko cijele noći u periodu od 02.00h do 07.00h treću smjenu, zbog čega će biti organizovana njihova kontrola i ukoliko bude pronađena nepravilnost kod tih pilana, one će biti zapečaćene i zatvorene.

Rajković je poručio da će u narednom periodu, svu zaplijenjenu bespravnu građu koju oduzmu od ljudi koji se bespravno bogate, besplatno podijeliti socijalno ugroženim kategorijama ili uz minimalnu naknadu, u skladu sa zakonskim procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.