Zaplijenjena roba vrijedna više od 20 hiljada evra, krijumčar pobjegao

0

Uprava carina saopštila je da je na putnom pravcu Andrijevica – Mateševo zaplijenila veću količina krijumčarene robe, ukupne vrijednosti 20.680 evra.

„Službenici Uprave carina – Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa službenicima Uprave policije – Graničnom policijom, RGCP – Sjever, u cilju suzbijanja sive ekonomije a postupajući po operativnim informacijama, u noći između utorka, 20. februara i srijede, 21. februara, vršili su kontrolu na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo. Tom prilikom u mjestu Bare Kraljske zatečeno je vozilo iz kojeg se lice koje je upravljalo istim udaljilo neposredno prije dolaska carinskih i policijskih službenika“, saopštili su iz Uprave carina, pa nastavili:

„Daljim operativnim radom utvrđeno je da je vozilom podgoričkih registarskih oznaka upravljalo lice F.B. (42) iz Rožaja. Pregledom vozila pronađena veća količina tekstilne robe i obuće, ukupne vrijednosti 20.680,00 evra. S obzirom da se radi o robi bez dokaza o porijeklu, carinski službenici su oduzeli predmetnu robu, a predmet predali na dalje postupanje policijskim službenicima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta Bijelo Polje, kojI će u komunikaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kolašinu preduzeti dalje korake“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.