Zaplena 16 tona kokaina: Neko će glavom morati da plati što je tovar pao

0

“Neko će morati da plati za to što je zaplijenjeno 17,5 tona kokaina. Neko će zbog ovoga morati da umre. Sigurno postoji nekoliko osoba koje će šefovi okriviti za propast posla i oni će morati da plate glavom”.

Ovako je za američke medije bivši visoki čelnik DEA Pedro Janer komentarisao rekordnu zaplenu kokaina u Filadelfiji, ističući zabrinutost za živote muškaraca među kojima ima ljudi sa naših prostora, a koji su pali u akciji i priznali da su bili dio međunarodnog lanca krijumčarenja narkotika.

Pedro Janer je medijima još rekao i da je vjerovatno jedan dio tovara trebalo da ostane u Filadelfiji, odakle bi se dalje transportovao u druge djelove SAD.

– Drugi deo je trebalo da stigne u Evropu, gdje bi ga opet naručioci podijelili i dalje transportovali do krajnjih odredišta – objašnjava Janer.

Rekordna pošiljka kokaina težine 17,5 tona, koja je prema dosadašnjim informacijama krenula iz Perua ka Evropi, tačnije Holandiji, presretnuta je u Filadelfiji, kada je tamošnja policija primijetila anomalije na sedam brodskih kontejnera.

Policija oko broda na kom je pronađena droga
Prvog dana otkriveno je 16,5 tona ovog bijelog praha i uhapšena su dva člana posade od kojih je jedan Crnogorac Ivan Đurašević, odmah priznao da je za posao utovara dobio 50.000 dolara. Njegov kolega koji je takođe uhapšen tvrdio je da ga je za posao vrbovao Đurašević.

Narednih dana policija je pronašla još tonu kokaina dobro sakrivenu na teretnjaku “MSC Gajan”, a broj uhapšenih se konstantno povećava. Lisice su stavljene i Bošku Markoviću (37), Aleksandru Kavaji (25) i Nenadu Iliću (39). U međuvremenu, tamošnje vlasti odlučile su da će pet članova posade uključujući i Crnogorca ostati u pritvoru do početka suđenja.

Pored toga, agenti Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) ograničili su kretanje desetorici crnogorskih državljana koji se nalaze na brodu u Filadelfiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.