Žandarm koji je ranjen u terorističkom napadu pušten iz bolnice: Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što je on!

0

Žandarm Miloš Jevremović koji je 29. juna povijređen u teroritičkom napadu danas je pušten iz bolnice, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao ga je Odredu Žandarmerije u Beogradu.

Jevremovića je prilikom dolaska u kasarnu prošao svečani špalir koji su napravile njegove kolege.

Danas se prisutnima prvi obratio ministar Ivica Dačić koji je još jednom istakao da je hrabri Miloš pronašao snage da likvidira teroristu, iako mu je život visio na koncu.

Posle njega svim prisutnima obratio se i žandram Jevremović.

– Želio bih da se zahvalim podršci svojih kolega, porodice, ministru i predsjedniku Vučiću. Ja sam dobro, kao što vidite. Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja. Ima tu još mnogo momaka koji vrijedno rade i koji žele da Srbija bude bezbjedna – rekao je Jevremović.

Ivica Dačić je napadnutom žandarmu Milošu Jevremoviću uručio plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu.

Podsjećamo, Jevremović (34) je ranjen 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrijelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.