Zakoni u državi ne važe za sve: Vlada pala zbog dojča?

10

piše: Dražen Živković, osnivač BORBE i glavni i odgovorni urednik PRVE televizije

A u Londonu – muk!” Kultna rečenica iz filma Munje na najbolji način opisuje današnju atmosferu u Tuzima. Samo što umjesto Londona, muk je u Podgorici, u Karađorđevoj ulici, u sjedištu Vlade.

Da li je danas Vlada Crne Gore pala zbog jednog dojča u Tuzima?

Formalno nije, suštinski jeste. Da, Vlada i premijer Zdravko Krivokapić su pali na ispitu, pali su na jednom običnom dojču. Pali su bez prilike da se poslije ovog šamara oporave u kratkom toku. Bez prava da se isprave i dokažu da zakon u ovoj državi važi za sve. Sami pali, ali se nijesu, kao u narodnoj poslovici sami “ubili”, već smo se mi svi kolektivno “ubili”.

Država i Vlada su pali na ispitu, nijesu uspjeli da sprovedu svoju zakonitu odluku u opštini Tuzi. Ustuknuli su i time javno priznali nemoć.

Silu i moć je država pokazala na Dari sa Smokovca, na nedužnim građanima, na sveštenstvu i vjernicima. Na mitropolitu i vladikama. Na političkim neistomišljenicima. I poručivali su nam da zakon važi za sve. I tvitnuli su da zakon važi za sve. Danas nijesu ni tvitnuli, a nijesu zakon sproveli u Tuzima. Smije li država sprovesti zakon u Tuzima? Bojimo se da ne smije, na žalost svih građana.

Gdje je premijer Krivokapić da lupi šakom o sto i kaže da zakoni moraju da se poštuju? Zašto nije povisio ton kao onda što je podviknuo profesorima? Jer, u Tuzima je danas država pala na ispitu, danas je Vlada priznala da zakon ne može da spovede na cijeloj teritoriji Crne Gore!

Kako to da se prošlog ljeta hapse funkcioneri Demokrata u Budvi zbog dva vatrogasna vozila parkiranih na raskrsnici i da se označavaju kao pripadnici organizovane kriminalne grupe. A kako to da se danas ćuti pred onim što se dešavalo u Tuzima. Danas su se u Tuzima kršile mjere, pozivalo se na otpor. I niko nije procesuiran. A Dara sa Smokovca je uhapšena onomad!

Kakva je to Vlada koja je popustila pred dešavanjima u Tuzima i promijenila ranije donesenu odluku? Kako sjutra procesuirati bilo koga iz Podgorice ako sjutra odluči da ne poštuje mjere kao što ih danas ne poštuju u Tuzima? Kako kazniti bilo koga kad ne smiju nikoga u Tuzima. Nikako!

 

 

10 Comments
 1. Tajci komentariše

  Sad ce da se izivljavaju na nekom nesrecniku koji ne nosi masku. Haha… Ovo je slika nase vlade sa ljutim ekspertima. Ne zna se ko je veca stativa. A dritan nejaki nema dometa da tvitne da ih je nik pospremio.

  94
  6
  1. Niksic hrabri komentariše

   Dje su kukavice i izdajnici Krivokapic Becic i Abazovic sada,gdje ste misevi,znali ste za Daru sa Smokovca da kazete “zakon je jednak za sve” a gdje ste sada ljige odvratne kukavice! A gori smo mi sto vas glasali splacine i mi koji smo vas doveli na vlast nule ljudske! Pisnite Djeljosaju ako smijete pa ce vas metlom potjerati iz Tuzi,kukavice jedne! NIKADA VISE NECETE DOBITI NI GLASA U CRNOJ GORI! PODRSKA ZA JEDINE BORCE I SLOBODOUMNE LJUDE U CG, PODRSKA ZA DF, za NOVU SRPSKU DEMOKRATIJU, PODRSKA Z MANDICA I KNEZEVICA..

   15
   1
 2. Kontra revolucija komentariše

  Zašto je Abazovic uzeo bezbednosni sektor ?.
  Bolje da je uzeo neku fotelju u upravi nekog brodogradilišta ili neki konobarski posao !.
  Zbog cega sve te ucene ako svaka kokoš ima u drzavi pravo da bije dvoglavog orla ?.
  URA pudlice na delu !.
  A Krivokapic samo gleda, dajte mu koju šljivku izgleda da je u delirijumu !.

  79
  6
  1. LipaLipa komentariše

   … Contra … zasto Abaz “uzeo” sektor bezbijednosti, … “uzeo” jer je mogao, imate putera na glavi, … sto bi “braca” englezi rekli, … godinama, decenijama, bili baba roga, … rezima (voljno, platili), odlazece, njegovo nalicje, … sad kad “pobijedili” ocete da se sve brise, … ne moze, nidje ne moze, Contra, … za to i bili na litijama, izborima magareca klupa, … cutite, dobro ste prosli, … aj’ zdravo, …

   21
   11
 3. Bokelj komentariše

  Zdravko Krivolapić je jedna obična omlatina. OMLATINA!!! Stidi se Zdravko Krivokapiću svojih godina. Gdje su Đeljošaju 72 sata pritvora. Srbe pi pritvorio.

  50
  5
 4. ja lično komentariše

  Šta bi ti predložio,neko novo Kosovo i ućerivanje demokratije? Oškoše bez mitraljeza pa na Tuzi? Ni dps proljetos nije smio sa njima na oruk. No besa,cile mile. A sahrane održavalo iako su bile zabranjene. Oni i u Ul i u Tuzi imaju državu u državi … mora se oprezno sa tim narodom.objasniti neke stvari,predočiti. Od rata nemamo ništa. I pravo receno glupa zabrana iako je ovaj nacionalista zasluzio dobru kaznu.poslati sve inspkecije narednih dana da vide snagu drzave. U Tuzi nema kukalog lokala,radnje da rade legalno. Ali savako Df i Pipun zvani boca benzina odje ne mogu ništa pomoći. Da u min zdravlja sjedi neko bistriji od ove popadije bile bi i smislenije mjere.al ne ona dovela baba tetku da se u sve miješa,sekretara sa radija i neku staru drvezinu iz izborne komisije koja ne zna ni šta je budzetsko poslovanje…

  5
  6
 5. Tolosi komentariše

  Prvi koraci “Velike Albanije”. Sramota.

  18
  3
 6. Ivi komentariše

  On je kao gradonacelnik trebao biti konsultovan. Nijesu smjeli zbog zastave, pa su utrpa li Kovid. Gadluk čisti. Pih!

  4
  4
 7. mitar komentariše

  evo mjere ostaju do 10tog marta, krivicna prijava za djeljosaja… i sto cemo sad, ocete li se izvinit vladi i narodu sto ih zamajavate ovakvim tekstovima.

  4
  1
 8. NIKO99 komentariše

  Gledao sam prije par dana intervju sa gradonačalnikom Ulcinja i u njegovom kabinetu stoji Albanska Zastava. Djecu koja crtaju Srpsku Zstavu na nekom zidu u Podgorici policija hapsi, maltretira, čuvaju zid patrole policije da nebi ko slučajno ofarbao srpske boje na zidu. Dokle su nas doveli Milo Đukanović i Krivokapić. Interesantno, oni nisu ni svjesni što rade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.