Zajedno gradimo Kolašin: Direktoru preduzeća Komunalno DOO nezakonito povećana zarada

0

Upravni odbor lokalnog javnog preduzeća Komunalno DOO nezakonito je povećao zaradu izvršnom direktoru tog preduzeća Dušanu Simoviću, saopštili su iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

„Koeficijent izvršnom direktoru Komunalnog DOO iznosi nevjerovatnih 19,3 odnosno 1.404,00 evra što je u rangu primanja sudija, ljekara i državnih sekretara u ministarstvima na državnom nivou. Koliki je disparitet u primanjima na lokalnom nivou najbolje govori činjenica da je koeficijent predsjedniku opštine, koji shodno zakonu pokriva najodgovorniju funkciju u lokalnoj upravi, 15,56, odnosno da predsjednik prima zaradu za 20% manju od direktora komunalnog preduzeća“, piše u saopštenju Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

Nasuprot njemu, kako su dodali, „zarada izvršnog direktora Vodovoda i kanalizacije Miloša Pekovića iznosi 1.050,00 evra a direktora Centra za kulturu Branislava Jeknića 1.156,00 evra uvećanog za minuli radni staž“.

„Čime se rukovodio Upravni odbor prilikom donošenja ovakve Odluke o zaradi izvršnog direktora ostaje nepoznanica, s obzirom da niti Granski kolektivni ugovor niti dosadašnji rad izvršnog direktora ne preporučuju za ovoliko uvećanje. Svjedoci smo da čistoća grada ne odgovara standardima zimskog turističkog centra i da smeće, prljave ulice, zapušteni kontejneri i psi lutalice su svakodnevan prizor na ulicama Kolašina“, naveli su iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin, pa za kraj dodali:

„Stoga je odbornički klub Pokreta zajedno gradimo Kolašin podnio zahtjev Inspekciji rada – Glavnom inspektoru rada – Srđanu Simoviću, poznatom po efikasnosti u radu kada je Kolašin u pitanju, da shodno zakonu izvrši kontrolu zarade izvršnog direktora Komunalnog preduzeća“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.