„Zajedničkim snagama za zaštitu voda Skadarskog jezera“

0

Direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Borislav Ivanković i direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim će se unaprijediti saradnja u oblasti zaštite i očuvanja izvorišta „Bolje Sestre“ i Skadarskog jezera.

Potpisivanjem Memoranduma na Svjetski dan voda 22. mart dva preduzeća šalju poruku o neophodnosti očuvanja značajnog prirodnog resursa.

Direktor Regionalnog vodovoda Borislav Ivanković iskazao je zahvalnost i zadovoljstvo zbog nastavka saradnje, te istakao da će se to preduzeće zalagati za očuvanje prirodnih resursa i raditi na unaprijeđenju međuinstitucionalne saradnje.
“Nadam se da će Memorandum koji smo potpisali, odnosno naše zajedničke obaveze koje smo njime preuzeli i koje ćemo na odgovoran način realizovati, doprinijeti očuvanju vode, odnosno izvorišta Bolje Sestre i Skadarskog jezera“, rekao je Ivanković.
On je istakao važnost rada Službe zaštite lica i imovine Regionalnog vodovoda, te najavio da će u narednom periodu ojačati njihov rad u cilju zaštite i očuvanja izvorišta „Bolje Sestre“.
“Regionalni vodovod i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore imaju dugogodišnju uspješnu saradnju. U 2021. godini smo potpisali sporazum o postavljanju kamere na lokaciji iznad postrojenja Regionalnog vodovoda, na izvorištu Bolje Sestre. Današnjim sporazumom našu saradnju nastavljamo i širimo na druge aspekte poslovanja i zaštite voda kao dragocjenog resursa”, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.
Memorandumom o saradnji uspostaviće se temelji za dugoročnu saradnju između Regionalnog vodovoda i Nacionalnih parkova na principima partnerskog odnosa. Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti zaštiti i očuvanju prirodnih resursa kao i međusobnoj saradnji i zaštiti izvorišta „Bolje Sestre“ i Skadarskog jezera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.