Zaharova upitala Borelja: Kada ćemo dobiti detaljan izvještaj o radu obavještajnih službi iz EU?

0

Viševektorski proces uništavanja odnosa između Rusije i evropskih zemalja pokrenula je sama Evropska unija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu ruskom radiju „Vesti FM“.

„Želim da naglasim da degradacija odnosa ne dolazi sa naše strane. Kao što odlično možemo vidjeti na primjeru Češke i Poljske i na primjeru kolektivnog Brisela, ta degradacija odnosa dolazi od njih. Negdje je to potkopavanje i razlaganje temelja, negdje je to prava subverzivna akcija, odnosno, dolazi do viševektorskog uništavanja odnosa“, rekla je ona.

Zaharova je navela da iz EU ne prestaju da dolaze neosnovane optužbe na račun Rusije. Juče je šef evropske diplomatije Žozep Borelj u ime zemalja članica EU izrazio protest radom ruskih specijalnih službi.

„Mi smo neprestano komentarisali slične izjave i u posebnim slučajevima i globalno, nazivali ih besmislicama i neosnovanim izjavama. Željela bih da postavim pitanje: kada ćemo od šefa evropske diplomatije čuti detaljan izvještaj o aktivnostima obavještajnih službi država članica EU?“, pitala je Zaharova.

Prema njenim riječima, Evropskoj uniji je prije svega neophodno da se skoncentriše na rešavanje sopstvenih problema, a ne da nadgleda rad Rusije.

„Skoncentrišite se na rešavanje unutrašnjih problema i čim se (EU) oporavite od pandemije za koju niko, kako se ispostavilo, nije bio spreman, tada ćemo početi da slušamo savjete. Za sada zemlje EU nemaju ništa da predstave Rusiji kao pozitivno iskustvo za takvo moralisanje“, zaključila je Zaharova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.