Zaharova odgovorila Zapadu: Smjestili su Srbiji Račak, a ćutali o zločinima OVK

0

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje 1999. godine.

Kako je rekla Zaharova, u medijima se mnogo mjeseci vrtjela histerična kampanja o navodnim masovnim represijama nad Albancima, dok se prećutkivalo o terorističkim aktivnostima kosovskih boraca i njihovim zločinima, uključujući i kidnapovanje ljudi sa ciljem nezakonite trgovine organima.

– Nijedan triler ne može da se uporedi sa užasima koji su se dešavali na tim prostorima – istakla je ona.

Zaharova je rekla da je povod za bombardovanje bilo ubistvo civila u Račku, što su prenijeli svi mogući zapadni mediji i sve strukture NATO-a i EU, iako se potom ispostavilo da to uopšte nisu bili civili, već preobučeni kosovski borci.

– Rezultat propagandne kampanje – oružana agresija protiv evropske države i faktičko otuđivanje dijela teritorije upotrebom vojne sile. Upravo je te 1999. godine NATO sahranio međunarodno pravo u Evropi – naglasila je Zaharova.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije je dodala da se nakon tih dešavanja svaka tvrdnja zapadnih zemalja da se negdje koristi propaganda ili ne poštuje sloboda riječi može smatrati neskrivenim licemerjem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.