Zaharova: Da nije Moskve, Zapad ne bi znao za granice

0

Odmjerena spoljna politika Moskve danas predstavlja obuzdavajući faktor za postupke mnogih zapadnih zemalja i njihovih lidera, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Kolektivni Zapad se već odavno ni pred čim ne zaustavlja. Samo spoljna politika, diplomatski napori, zalaganja u drugim pravcima i jasan pravac Moskve, zasnovan na međunarodnom pravu, postavljaju prepreku na putu tih zapadnih političara koji smatraju da oni nemaju nikakve granice i ograničavajuće faktore“, rekla je Zaharova za radio-stanicu „Govorit Moskva“.

Kako je istakla, da nije politike Moskve, brojni političari sa Zapada uopšte ne bi osjećali da postoje neke granice.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg obraćanja Federalnoj skupštini, ruski lider Vladimir Putin poručio je da Rusija želi da sa svima ima dobre odnose i ni sa kim ne namjerava da ruši mostove, ali ako neko dobre namjere Rusije tumači kao ravnodušnost ili slabost i sam namjerava da te mostove sruši ili čak da te mostove digne u vazduh, mora da zna da će odgovor Rusije biti asimetričan, brz i žestok. Organizatori bilo kakvih provokacija koje ugrožavaju suštinske interese ruske bezbjednosti zažaliće kao nikada ranije, upozorio je ruski lider.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.