Zagorac kao Đorđević: Partizan srušio Zvezdu!

0

U vrelini Pionira bolje se snašao – Partizan! Crno-beli su dobili derbi pun uspona i padova rezultatom (73:72) i na taj način su uspeli da izjednače na 1:1 u finalnoj seriji!

Sve se rješavalo u poslednjoj deonici. Bila je to utakmica sa manjim brojem obrtaja u odnosu na prvi duel, a to je više prijalo Partizanu koji je prine svega dobrom odbranom došao do velike pobjede. Ključni detalj desio se tri sekunde prije kraja kada je Zagorac sa osam metara, u stilu Aleksandra Đorđevića, pogodio dno mrežice i donio crno-belima trijumf.

Pejdž i Veličković su držali crno-bele u igri trojkama, ali je pogađao i Davidovac sa druge strane. Faje je bio odličan sa linije za slobodna bacanja i u skoku, a Pejdž je nastavio da pogađa sa distance. Na ulasku u poslednji minut posle poena Zagorca bilo je nerešeno 68:68. Atmosfera na vrhuncu kao i neizvjesnost. Odžo je potom pogodio dva slobodna bacanja za prednost Zvezde, a onda Nikola Janković na drugoj strani dao pogodak uz slobodno bacanje.

Uslijedio je napad Zvezde, Čović je promašio, a Faje skočio u napadu i pogodio iz odbojke na sedam sekundi prine kraja. Partizan je imao napad za pobjedu, a Rade Zagorac je pogodio za erupciju oduševljenja! Do atada najslabiji akter meča izrastao je u velikog junaka. Bio je to sedmi pokušaj Zagorca van linije 6,75. Prethodnih šest je promašio. Međutim, pogodio je kada je bilo bitno.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.