Zaglavio u Spuž: Direktora Uprave za nekretnine danas pustili, pa uhapsili ispred zatvora!

4

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević pušten je danas iz pritvora i odmah uhapšen ispred zatvora u Spužu.

Ovo je inače drugi put da se Kovačević pušta iz pritvora i vraća u spuški zatvor.

Prvi put to se desilo 5. januara kada je Kovačević sproveden u spuški Istražni zatvor nakon što je Viši sud uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva na rješenje kojim je odlučeno da se Kovačević sa slobode brani od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Kovačević je uhapšen 23. decembra zajedno sa načelnicom tivatskog katastra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je nelegalno upisala u katastar kuću u tivatskom naselju Bogišići.

Oni se sumnjiče da su prevarom, u vlasništvo Kovačevićevog sina Danka upisali vrijednu kuću sagrađenu na morskoj obali u Tivtu.

Danko Kovačević uhapšen je dan kasnije po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je sa ocem oformio kriminalnu organizaciju radi nezakonite uknjižbe nelegalno sagrađenog objekta.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović ranije danas je saopštila da se direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević sumnjiči da je formirao kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali i neki njegovi podređeni.

-Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni D.K. formirao kriminalnu organizaciju tokom 2011. godine, koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, a čiji pripadnici su postali okrivljeni A.L.G., V.T., K.P., G.T., D.J., D.K., A.B. i S.P. i pravno lice G&A.P. doo Podgorica- piše u optužnici.

 

 

4 Comments
 1. Simke S. komentariše

  Odje ludi zbunjenoga, već odavno.

 2. LipaLipa komentariše

  … kolko vidim ovo neke procedure, … istekne zakonski, rok (30 dana) puste, … no dmah, ponovno hapsenje, … vjerovatno, dopuna istage, novi dokazi, … izgleda “nelogicno” … naravno nista ne logicno, obrnuto, … procedure, bice tu i sudjenje, sigurno, nazdravlje, … aj’ zdravo, …

  3
  1
 3. Bot23 komentariše

  Zatvor lopovima,
  Sloboda Crnoj Gori

 4. iz glave komentariše

  kada bi pregledali katastarska dešavanja u PG, upis imovine, upis tereta na imovinu i redosled tereta i iskorišćene prednosti pri realizaciji tereta radi naplate, morali bi od Rusa da iznajmljujemo Sibir da zidamo zatvor

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.