Zaboravljeni detalji iz afere Afrodita: KK Budućnost častila prostitutkama sudiju Sretena Radovića

0

Javna je tajna da na ovim prostorima elitna prostitucija i sport, nažalost idu ruku pod ruku, pa ni Crna Gora nije imuna na to. Ne tako davno, u Crnoj Gori se i vodio jedan interesantan sudski spor, a u kojem su debelo bili umiješni i sportski radnici, ali i prodavačice ljubavi. Sigurno ćete se svi sjetiti čuvene policijske akcija Afrodita, nazvane po istoimenom noćnom klubu, kada je trag otišao i do dvorane Morača, tačnije do KK Budućnost, ali i do Sretena Radovića, košarkaškog sudije iz Dubrovnika, koji i dalje sudi ABA ligu i bio je jedan od glavnih aktera meča Zvezda-Budućnost. namjera nam je da naše čitaoce podsjetimo na možda zaboravljene detalje iz sudskog predmeta Afrodita, u kojem je Radović bio centralna figura.
sudija Sreten Radović
Dana 13.10.2010.godine, za posebnu klijentelu „čuvenom“ klubu „AFRODITA“ u Podgorici, pripadnici lokalne policije izvršili su raciju. Ova akcija bila je samo vrhunac operativnog rada u kome je u ovaj klub bio „ubačen“ inspektor za krvne seksualne delikte Zoran Backović. U organizovanoj akciji crnogorske policije uhapšeno je 16 lica. U pritvoru je nakon ispitivanja zadržano njih osam, na čelu sa Dejanom D. Lakušićem (koji je bio vlasnik noćnog kluba DS, kasnije preimenovan u Afrodita). U pritvoru su tada zadržani i Bogdan B. Šaković (vlasnik noćnog kluba „Popaj“), Ranko S. Korać, Dejan Đ. Popović poznat i pod nadimkom „Kure“, Bojan Kojović (bio zaposlen kao geodeta u firmi Bemax)…Poslije dugog niza razvčlačenja tog postupka, prije tri godine zbog kri­vič­nog dje­la zlo­či­nač­ko udru­ži­va­nje i po­sre­do­va­nje u vr­še­nju pro­sti­tu­ci­je De­jan La­ku­šić je osu­đen na šest go­di­na za­tvo­ra, Bog­dan Ša­ko­vić na pet go­di­na i pet mje­se­ci, Ran­ko Ko­rać na dvi­je go­di­ne i de­vet mje­se­ci. De­jan Po­po­vić Ku­re, Žar­ko Mr­dak, Mir­ko Trip­ko­vić, Alek­san­dar Dra­gi­će­vić i Pe­tar Pe­ru­no­vić osu­đe­ni su na go­di­nu i 10 mje­se­ci zbog istih kri­vič­nih dje­la.
Tamara, Tijana, Žana i maloljetna Đ.K.
Takođe u akciji su uhapšene i „plesačice“, odnosno devojke poznate kao „eskort dame“ koje su bile zadužene za podmirivanje i namirivanje sudija, i to ne samo košarkaških. Prilikom racije uhapšene su: Tamara, Bea, Tijana, Žana, Olga, Violeta, Maja, Branka, i maloletna Đ.K (klijentima poznatija pod umetničkim imenom Goca).
Među interesantnim detaljima, u optužnici je navedeno da su 10.oktobra 2009. godine u Podgorici, u okviru tadašnje Jadranske NLB lige svoju utakmicu igrali KK „Budućnost“ i KK Crvena zvezda. Tu utakmicu je kao prvi sudija sudio dubrovački arbitar Sreten Radović. Meč je završen pobjedom domaćina 71:63. Kako je navedeno u optužnici, nakon meča, Tihomir „Tiho“ Vučinić, tada generalni sekretar KK Budućnost, pozvao je Dejana Popovića koji je bio zadužen za „raspodjelu“ žena po hotelima u Podgorici , i zahtijevao da mu Popović „dovede dvije plesačice“, uz prezicne „instrukcije“ da „budu dobre kako se KK Budućnost ne bi obrukala pred košarkaškim sudijama koje su tu, i koje su mnogo valjale njegovom klubu večeras na utakmici sa Crvenom zvezdom!“?

Popović je odgovorio „ da na raspolaganju ima dvije „crne“ Draganu i Tinu, koje imaju po trideset dvije-tri godine i da njih može da pošalje“. Uslijedilo je pitanje Vučinića „kolike su cijene? 130, znači 250 evra za dva sata“. Popović se saglasio sa tim predlogom i odveo dvije djevojke Vučiniću, odnosno košarkaškim sudijama „dvije crne“ devojke“. Nakon toga je Vučinić tražio još dvije devojke za potrebe RK Budućnost, i zamolio Popovića da se iste dovedu u hotel „Podgorica“. U međuvremenu, Popović je i precizirao da će prve dvije devojke dovesti do hotela „Crna Gora“ (današnji hotel Hilton u Podgorici) kod sudije Sretena Radovića. Popović je Vučiniću još jednom naglasio da su dvije djevojke koje dovodi u hotel „Crna Gora“ dvije crne djevojke i da se jedna od njih zove Tina. Kako je navedeno u optužnici, Radović je nazvao Vučinića i u razgovoru precizirao „nemoj bilo šta da mi dovodiš, hoću nešto ekstra, vrh“.
Prostitutke ugovarao sekretar KK Budućnost
Na glavnom pretresu 01.februara 2011.godine sekretar KK Budućnost Tihomir „Tiho“ Vučinić, pred sudijom višeg suda u Podgorici, je priznao da je za košarkaškog sudiju Sretena Radovića ugovarao seksualne usluge u noćnom klubu „AFRODITA“ u Podgorici, te da je devojke naručivao za seksualni provod kod Dejana Popovića sa nadimkom „Kure“.
Košarkaški sudija Sreten Radović se ni jednom nije odazvao na poziv suda u Podgorici, da bi na kraju bio saslušan po zamolnici, u Županijskom sudu u Dubrovniku. Njegov iskaz je pročitan na sudu u Podgorici. Interesantno je da je Sreten Radović sudio utakmicu u oktobru u Podgorici, ali „da nije mogao da se sjeti protiv kog kluba“. Takođe je potvrdio da je bio smješten u hotelu „Crna Gora“ , ali je i tvrdio da u njegovu sobu nije dolazila ni jedna djevojka i da sa Vučinićem nije ugovarao nikakve seksualne usluge. Na pitanje „da li je upoznat da postoje transkripti telefonskih razgovora i snimci iz sobe“ Sreten Radović nije imao nikakav odgovor.
detalj iz Afrodite
Interesantno je da su nadležni organi pet puta mijenjali optužnicu, kao i da Sreten Radović, a i pojedine „plesačice“, nikada nijesu saslušani pred sudom u Podgorici i pored velikog broja prikupljenih činjenica (snimci, fotografije, transkripti telefonskih razgovora…).
Građanin Republike Hrvatske Sreten Radović nije spomenut u presudi, ali je narodskim rječnikom „stavljen u fioku“ kako bi u narednom periodu bio „poslušan“.
Sudija Valentina Pavličić, koja je sudila u pomenutom predmetu, je nakon ovog „slučaja“ ubrzano napredovala i postala je „miljenica“ vlasti.
sudija Valentina Pavličić
Interesantno je da je komesar za delegiranje sudija u ABA ligi Iztok Rems, sudiju Sretena Radovića delegirao za prvu utakmicu finala plej ofa između Crvene Zvezde i Budućnosti, u Beogradu i četvrtu utakmicu finala plej ofa u Podgorici. Obije utakmice je Crvena zvezda izgubila.
Zato se sada postavlja jedno pitanje – kako je košarkaški sudija Sreten Radović, inače bivši košarkaš i barmen poslije ovakvog skandala, ne samo nastavio da sudi u Hrvatskoj ligi, Jadranskoj ligi, Evrokupu i Evroligi, već je čak i napredovao?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.