“Zaboravio” da ima stan i kuću: Vukčević sam sebi dao stambeni kredit od 80.000 evra

6

Potezi bivše vlasti ponekad su za rubriku vjerovali ili ne, i taman kad se pomisli da smo sve vidjeli oni nas iznenade. Nakon nekadašnjeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića koji je za dan uzeo 6.000 evra putujući na pet destinacija, bivši direktor IRF-a Zoran Vukčević dodijelio je sebi kredit od 80.000 evra, kojeg, kako je istakao, uredno vraća.

Vukčević i Ivanović imaju nešto zajedničko, obojica su privedena u slučaju Abu Dabi fond zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno radili prilikom raspodjele i trošenja novca.

Da je sam sebi dao kredit, pokazuje dokument koji je jutros objacio Dan, pa je Odbor direktora IRF-a, na čijem je čelu bio Zoran Vukčević, donio odluku da izvršnom direktoru IRF-a Zoranu Vukčeviću dodijeli stambeni kredit od 80 hiljada evra. Odluku o dodjeli kredita potpisao je upravo Zoran Vukčević, kao predsjednik borda direktora.

Vukčević je javna sredstva tog državnog fonda koristio je za svoj privatni interes, na način koji se kosi sa odredbama nekadašnjeg Zakona o sprečavanju sukoba interesa. To se može zaključiti na osnovu dokumentacije IRF-a, u koju je uvid imala Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA. Radi se o dokumentima sa kojih je nova uprava skinula oznaku tajnosti.

Zvanični podaci sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) pokazuju da Vukčević u svojim imovinskim kartonima nikada nije prijavio pozajmicu od IRF-a, koju je dobio 19. decembra 2014. godine.

U članu 19 tadašnjeg Zakona o sprečavanju sukoba interesa piše između ostalog: „Javni funkcioner je dužan da u Izvještaju navede tačne podatke”, što u ovom slučaju doskorašnji čelnik vladinog fonda nije učinio. Kad se uporede podaci o imovini Vukčevića prije nego što je potpisao odluku, kojom je dobio stambeni kredit od 80.000 evra, može se vidjeti da je on već imao imovinu na svoje ime – čak tri stana i kuću. Radi se o dva stana u Podgorici od 89 i 72 kvadrata, stanu od 37 kvadrata u Budvi i kući od 50 kvadrata u Lješanskoh nahiji.

U Odluci o dodjeli stambenog kredita dr Zoranu Vukčeviću piše: „Stambeni kredit se dodjeljuje za refinansiranje stambenih kredita kod Crnogorske komercijalne banke i Hipo Alpe Adrija banke i u cilju rješavanja stambenih potreba zaposlenog”.

Vukčević je na pitanje novinara odgovorio da „nije tačno da nije prijavljen stambeni kredit ASK” te da kredit iredno vraća.

Vukčević je kazao da je to jedan jedini stambeni kredit, koji je dobio od IRF-a i koji uredno vraća, ali je “zaboravio” da prije nego što je potpisao odluku, kojom je dobio stambeni kredit od 80.000 evra, je imao imovinu na svoje ime – tri stana i kuću.

6 Comments
 1. Bosko komentariše

  Kakva ste vi stoka!
  Nikad se ne najeli! Sve vam je malo.
  Samo su gori od vas ovi novi sto su dosli na vlast.
  Sto vas sve ne pohapse!
  Trebao je NATO da nas sravni 99.

  28
  1
 2. bajo. komentariše

  Stoko !

  20
 3. Savan komentariše

  Zaboravio bi i ja da imam i jedan

  18
 4. Sve redom komentariše

  Olosi, pihhh

 5. Morfijuss komentariše

  Hahahah, pa šta je ovo moji ljudi. Neko za cijeli život ne vidi ove pare, a neko ih tek tako sebi “daruje”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.