Za ubistvo strica i ranjavanje bratanića: Boljević dobio 17 godina robije

0

Apelacioni sud pravosnažno je osudio Zorana R. Boljevića na 17 godina zatvora za ubistvo strica Slavka Boljevića i ranjavanja bratanića Alekse Boljevića 22. avgusta 2016. godine.

Tom odlukom drugostepeni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, koju je izreklo krivično vijeće sudije Predraga Tabaša.

Zoran Boljević je oglašen krivim da je izvršio krivično djelo – teško ubistvo u pokušaju više osoba.

Prema navodima optužnice, on je, nakon svađe, iz pištolja ispalio hitac u Slavka Boljevića koji ga je pogodio u desni bočni trbušni predio, a zatim je ispalio i hitac koji je pogodio Aleksu Boljevića u lijevi slabinski predio.

Sudija Tabaš je u obrazloženju presude kazao da je sud na osnovu činjenične građe, utvrdio da je okrivljeni Boljević izvršio krivično djelo: „Okrivljeni je postupao je sa direktnim umišljajem. Bio je ubjeđenja da mu je nanesena nepravda od strane Slavka Boljevića i suda. Nije bilo grubog vrijeđanja od strane oštećenih. Olakšavajuća okolnost prilikom odmjeravanja kazne je to što ranije nije bio osuđivan. Kazna od 17 godina zatvora je srazmjerna stepenu krivice”, rekao je Tabaš, obrazlažući presudu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.