Za pola godine oduzeto 295 komada oružja

0

Policija je od početka 2020. godine do kraja juna privremeno oduzela 295 komada oružja, dok je u istom periodu prošle godine oduzeto 505 komada.

“Od početka godine do kraja juna oduzeto je 168 komada vatrenog oružja, dok je u istom periodu prošle godine oduzet 251 komad. U ilegalnom posjedu građana pronađeno je i oduzeto 68 komada vatrenog oružja, dok je u prvoj polovini 2019. policija oduzela 129 komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu”, kazali su Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Na teritoriji koju nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Podgorica, kako su nam pojasnili, oduzeta su 92 komada oružja, od čega je 41 komad vatrenog oružja.

U Beranama je oduzeto 68 komada oružja u ilegalnom posjedu, od čega je bilo 52 komada vatrenog oružja.

“Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su na teritoriji koju nadležnošću obuhvata ova organizaciona jedinica oduzeli 36 komada oružja, od čega je 20 komada vatrenog oružja, dok je u pljevaljskoj opštini oduzeto deset komada oružja, od čega čak devet vatrenog. Barska policija je za pola godine oduzela 29 komada oružja, od čega je 19 komada bilo vatreno oružje, dok su na teritoriji koju obuhvata Centar bezbjednosti Bijelo Polje oduzeta 33 komada oružja, od čega je 19 vatreno”, kazali su iz Uprave policije.

Budvanska policija je za šest mjeseci oduzela šest komada oružja, među kojima nije bilo vatrenog, dok je na teritoriji koju nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Herceg Novi oduzet 21 komad oružja, od čega je osam komada bilo vatreno oružje u ilegalnom posjedu.

Na graničnim prelazima Crne Gore Uprava policije je za šest mjeseci 2020. godine oduzela jedan pištolj i jedan gasni pištolj.

“Privremeno je, radi vršenja odgovarajućih provjera, oduzeto 47 komada vatrenog oružja od članova organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica”, kazali su iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.