Za otmicu dobili 16 godina zatvora

0

Tročlana ekipa iz Nikšića pravosnažno je osuđena na ukupno 16 godina i 10 mjeseci zatvora zbog otmice moreplovca Predraga Markovića od kojeg su pokušali da iznude 100.000 eura.
Prvostepenu presudu u julu izrekao je sudija Vladimir Novović. Optuženi Đorđije Pavićević osuđen je na pet godina i sedam mjeseci zatvora, a izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi Dobrota u Kotoru.
Optuženi Marko Perović dobio je pet godina i deset mjeseci, dok je Vladanu Mijuškoviću izrečena kazna zatvora od četiri godine i sedam mjeseci. Prema navodima presude, optužnica je dokazana snimljenim razgovorima koji su pribavljeni primjenom mjera tajnog nadzora, iskazom Kotoranina Predraga Markovića, ali i brojnim vještačenjima.
U obrazloženju prvostepene presude sudija Novović je kazao da je odbrana okrivljenih sračunata na izbjegavanje krivice. Prema navodima optužnice, Pavićević, Perović i Mijušković su 15. septembra 2015. godine u naselju Dobrota predstavljajući se kao policajci oteli Markovića. Odveli su ga u kuću koja se nalazi van Kotora, gdje su ga vezaliselotejp trakom za stolicu.
Poslije nekoliko sati mučenja i zlostavljanja zahtijevali su od njega da im preda 100.000 eura, da bi ga potom pustili i zaprijetili mu da slučaj nikom ne prijavljuje. Prethodno su mu oduzeli automobil vrijedan oko 30.000 kao garanciju da neće biti prijavljeni i da će im ovaj naknadno isplatiti traženi novac.
Okrivljeni su i narednih dana zvali Markovića, prijetili mu i ucjenjivali ga. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, smanjivali su novčani zahtjev, da bi na kraju tražili da im Marković preda 20.000 eura kako bi mu vratili automobil.
(pobjeda.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.