„Za nas je pravo vrijeme“: Radionice se veoma korisne zbog visokog stepena diskriminacije pripadnika RE populacije

0

NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana sprovodi projekat „Za nas je pravo vrijeme“, u okviru kog je održana radionica na temu diskriminacije, namijenjena pripadnicima romsko-egipćanske populacije iz Berana.

– Ovaj projekat je podržan kroz projekat „U pravo vrijeme – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture“ koji realizuju nevladine organizacije Nvo Juventas Help– Hilfe zur Selbsthilfe, Centar za monitoring i istraživanje – Cemi, Kvir Montenegro i Otvoreni centar Bona fide uz podršku Delegacije Evropska unije u Crnoj Gori kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava. Projekat je kofinansiran od Ministarstva javne uprave Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Radionicu je održala Vanja Šekularac, diplomirana pravnica, koja radi u OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama.

Radionici je prisustvovao i koordinator projekta Sultan Beća.

– Smatramo da su ove radionice veoma korisne za naše učesnike, imajući u vidu različita istraživanja koja pokazuju visok stepen diskriminacije prema pripadnicima RE populacije. Ukupno su održane četiri radionice za 60 pripadnika RE populacije – istakao je Beća, koji se zahvalio organizaciji Juventas i drugima na finansiranju projekta, kao i realizatorki Vanji Šekularac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.