Za mjesec dana 63 samoubistva, najviše u Pljevljima i Budvi

Za mjesec dana 63 samoubistva, najviše u Pljevljima i Budvi

Uprava policije registrovala je od početka godine do 1. septembra 63 samoubistva, a kako navode, u odnosu na broj stanovnika, najveća stopa samoubistava registrovana je u Pljevljima i Budvi.

“Najčešći načini izvršenja samoubistava su vješanjem i vatrenim oružjem, pri čemu nije registrovan nijedan atipičan slučaj”, saopšteno je Danu iz policije.

Ipak, policijski službenici su ove godine imali i slučajeve gdje su pregovarali sa potencijalnim samoubicama i uspjeli su da ih odvrate od te namjere.

“U dijelu koji se odnosi na odvraćanje od izvršenja samoubistva, kojom prilikom su policijski službenici pregovarali sa potencijalnim samoubicom registrovana su dva ovakva slučaja u Nikšiću. Nakon pregovora sa policijskim službenicima, lica su odustala od samoubistva”, kazali su iz policije.

U toku 2019. godine u Crnoj Gori je registrovano 91 samoubistvo, podaci su Uprave policije. Prema analizama Svjetske zdravstvene organizaci je (SZO), u Crnoj Gori u poslednjih deset godina prosječno 110 građana izvrši suicid tokom jedne godine, što je za 35 odsto uvećanje u odnosu na početak ovog vijeka, jer raste broj oboljelih od depresije i zavisnika od alkohola i droga.

Related posts

2 Comments

  1. akvarius

    Niko ne razmislja o mentalnom zdravlju nacije koju je dps doveo do ruba. Taj dps treba istrijebiti ko vaske.

    37
    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *