Za dan troje umrlih, još 146 novih slučajeva korone

Za dan troje umrlih, još 146 novih slučajeva korone

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 358 uzorka na novi koronavirus.

U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi koronavirus ukupno je registrovano 74 novopozitivnih slučajeva infekcije.

Najviše novih slučajeva registrovano je u Podgorici (44), slijede Bijelo Polje sa osam, Nikšić i Bar sa po pet, Kolašin sa četiri, Mojkovac i Kotor sa po dva, te Pljevlja, Rožaje, Cetinje i Berane sa po jednim novim slučajem infekcije.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenata Tivta, Bara i Rožaja, rođenih 1949, 1969. i 1963. godine a koje su prijavili OB Bar (2) i OB Berane”, saopšteno je iz IJZCG.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 222, a od početka godine 231.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 199 pacijenata.

Tokom dana završena je i statistička obrada drugog dijela rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku. Ukupno je pristiglo 182 rezultata među kojima su otkrivena 72 novopozitivna slučaja koji su uzorkovani 12. oktobra (14 pozitivnih) i 13. oktobra (58) te će se voditi kao novooboljeli u tim danima.

Oboljeli koji su laboratorijski dokazani u Njemačkoj su iz Podgorice (60), Cetinja (8) i Ulcinja (4).

“Preostali rezultati uzoraka upućenih u Njemačku, njih 212, očekuju se tokom dana i oni će biti uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa kumulativne incidencije od kojih zavisi primjena restriktivnih mjera imajući u vidu period uzorkovanja (12. – 14. oktobar)”, dodaju iz IJZCG.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *