Za Brđanina već odrađena nova sistematizacija u policiji

2

Nova sistematizacija u Upravi policije koja je sačinjena očigledno prije dolaska Zorana Brđanina na mjesto prvog čovjeka policije biće najkasnije do petka dostavljena Vladi na razmatranje, saznaju Dnevne novine.

Zakon nalaže da uži kabinet Vlade raspravlja i usvaja tu sistematizaciju koja se po pravilu radi barem pola godine, ali je ova urađena u rekordnom roku od svega pet, šest dana.

Razlog za žurbu naravno je smjena svih dosadašnjih pomoćnika u Upravi policije, među kojima je najveći pik nove vlasti na Zorana Lazovića i Enisa Bakovića i to prije izbora u Nikšiću.

Takođe, iz istog raloga nova vlada zahtijeva smjenu načelnika CB Nikšić.

Novom sistematizacijom, kada prođe proceduru u Vladi, Brđanin će moći legalno da smijeni sve ljude koji mu ne odgovaraju i dovede osobe koje će biti lojalne novoj vlasti.

Podsjećamo da je Brđanin prekjuče, nekoliko sati nakon postavljanja na čelo policije, ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili.

Odmah nakon toga iz fioke je izvađe na već unaprijed pripremljena nova sistemazacija u Upravi policije kojom je predviđeno spajanje većine sektora, čime bi rukovodioci tih sektora ostali bez funkcije i bili neraspoređeni.

Prije dva dana Brđanin je zvanično imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave policije i tu funkciju će obavljati dok skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu ne dostavi mišljenje Vladi.

To mišljenje nije obavezujuće, ali se prilikom imenovanja uzima u obzir i mora ga biti.

Iz DF su ranije saopštili da neće dati pozitivno mišljenje, a i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je najavio da će njegova stranka u Skupštini biti uzdržana po tom pitanju.

2 Comments
  1. Rodjo komentariše

    Naravno SNP uzdržana. Pola ih radi u službu špijanja.

  2. Milan komentariše

    Pa šta su komunjare vazda bili no špijuni i cinkaroši.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.