Mladen Mikijelj

YouTube ima novu AI opciju

0
YouTube je i zvanično dobio AI opciju „Jump Ahead“, a trenutno je dostupna samo premijum korisnicima Android aplikacije.

Radi se o novitetu koji omogućava da se preskoče „dosadni“ dijelovi videa, a eksperti upozoravaju da će to još više uticati na koncentraciju. Sve je manje stvari koje nam drže pažnju, a najviše su ugrožene generacije koje odrastaju s internetom. Nova „Jump Ahead“ opcija omogućava preskakanje manje zanimljivih dijelova nekog videa, a kako bi korisnici u rekordnom roku dobili ono što je najzanimljivije. Interesantni dijelovi se određuju na osnovu podataka o sadržajima na kojima se korisnik ranije najviše zadržavao i AI predviđanja.

I sami često premotavamo i preskačemo ono što nas ne zanima, a AI će to još više ubrzati. Nova YouTube opcija funkcioniše preko „Jump Ahead“ tastera koji se pojavljuje u donjem desnom uglu videa kad neko pokuša da ubrza snimak. Na ekranu se onda vidi tekst u kojem se korisnik obavještava da će biti preusmjeren na onaj deo videa koji je najveći broj korisnika prepoznao kao zanimljiv.

YouTube testira i AI „Ask“ taster koji premijum korisnicima omogućava da postavljaju specifična pitanja o videu koji gledaju ili da pronađu slične sadržaje kroz komunikaciju sa chatbot-om.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.