YouTube aplikacija konačno dobija tajmer za spavanje

0

Tajmeri za spavanje su uobičajena funkcija u podcast i muzičkim streaming aplikacijama, omogućavajući korisnicima da postave određeno vrijeme kada će reprodukcija prestati. Ova funkcija je posebno korisna za vrijeme spavanja, automatski zaustavljajući reprodukciju nakon što zaspite. Iako YouTube trenutno nema tajmer za spavanje, naše najnovije otkriće sugeriše da bi ova funkcija mogla uskoro biti dostupna.

Stručnjak za Android aplikacije AssembleDebug, u saradnji sa Android Authority, analizirao je beta verziju YouTube aplikacije za Android (verzija 19.25.33). Oni su otkrili reference na funkciju tajmera za spavanje, što nagovještava moguće buduće izdanje.

Ove reference ukazuju na to da će korisnici moći postaviti tajmer, određujući broj sati i/ili minuta prije nego što reprodukcija prestane. Pored toga, spominje se i „sleep_timer_notification_channel_name,“ što sugeriše da će tajmer biti prikazan kao obavijest.

Jedna potencijalna opcija u dijalogu glasi: „Možete resetovati tajmer ili kliknuti završi da nastavite gledanje,“ implicirajući da će korisnici imati mogućnost produžiti reprodukciju ako žele.

Ovo dodavanje YouTube aplikaciji je odavno trebalo, posebno s obzirom na to da YouTube Music već nudi tajmer za spavanje. Do sada su korisnici Androida morali koristiti aplikacije trećih strana i zaobilazna rješenja kako bi postigli sličnu funkcionalnost na YouTube-u. U međuvremenu, korisnici iPhonea mogu postaviti sistemski tajmer i odabrati opciju „stop playing“ kada tajmer istekne kako bi postigli sličan efekat.

Također se nadamo da će tajmer za spavanje u YouTube aplikaciji na kraju uključiti opciju „kraj videa,“ slično postavci „end of song“ u YouTube Music-u, koja bi zaustavila reprodukciju na kraju videa. Međutim, trenutno nema dokaza da će ova opcija biti implementirana, tako da ovu informaciju treba uzeti sa dozom rezerve.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.