Xiaomi predstavio HyperOS

0

Xiaomi je još u oktobru 2023. godine predstavio svoju novu softversku platformu, HyperOS  i obećao da će biti dostupna na skoro 100 uređaja 2024. To znači da kineska kompanija napušta svoj popularni MIUI OS, iako neki telefoni i tableti neće dobiti ažuriranje, jer su prestari.

Prošlog mjeseca, Xiaomi je potvrdio da će predstaviti ažuriranja za HyperOS na najmanje osam uređaja u prvom kvartalu 2024. Izgleda da je prvi pametni telefon koji je dobio dugo očekivano ažuriranje Xiaomi 13T Pro.

Trenutno je ažuriranje dostupno za preuzimanje za kupce u Evropi, ali ne bi trebalo da pođe dugo pre nego što ga kineska kompanija plasira u još više zemalja. Trebalo bi da tražite verziju softvera 1.0.3.0.UMLEUXM, ali uvjerite se da imate najmanje 6 GB slobodnog prostora za skladištenje, kako prenosi Phonearena.

Xiaomi 13T

 

Pored svih novih funkcija i poboljšanja koja HyperOS donosi, ažuriranje uključuje i bezbjednosnu „zakrpu“ (security patch) iz decembra 2023. Oni koji koriste evropsku verziju Xiaomi 13T Pro treba da provjere ažuriranje, ako nisu obavješteni o njegovoj dostupnosti.

 

(B92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.