Xiaomi počinje proizvodnju inauguralnog električnog vozila, planira isporučiti 300 automobila u decembru

0

Insajderi upoznati sa internim postupkom Xiaomija otkrili su da je kompanija pokrenula procedure verifikacije proizvodne linije za svoje najnovije električno vozilo, Xiaomi SU7 EV. Započevši proizvodnju prošle sedmice, Xiaomijev trenutni cilj je proizvesti i sastaviti 300 vozila do kraja ovog mjeseca.

Važno je napomenuti da ova početna vozila nisu namijenjena za direktnu potrošačku prodaju, već su namijenjena za izlaganje u izložbenim prostorima i odabranim Xiaomi trgovinama širom Kine. Tekuća faza proizvodnje prvenstveno je usmjerena na rješavanje svih operativnih problema koji se mogu pojaviti. Xiaomi je naišao na neke izazove na proizvodnoj liniji, što je dovelo do implementacije novog ažuriranja softvera kako bi se riješio specifičan problem sa sistemima vozila.

Naglašavajući predanost kvaliteti umjesto kvantiteta, Xiaomijeva trenutna strategija je usmjerena na isporuku besprijekornih vozila. S obzirom na to da ovo označava Xiaomijev debi na tržištu električnih vozila, kompanija daje prednost preciznosti prije nego što se upusti u puštanje dva dodatna vozila u naredne tri godine. Kompanija je već planirala naknadno izdavanje još jednog električnog vozila, nakon čega slijedi hibrid, a potonji je trenutno u fazi dizajna.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.