X čini lajkove uglavnom privatnim za sve korisnike

0

X, platforma ranije poznata kao Twitter, odlučila je da lajkove korisnika učini uglavnom privatnim. Ova promjena dolazi nakon što su političari i javne ličnosti bili uhvaćeni kako lajkuju neprikladan sadržaj. Prema riječima direktora kompanije Elona Muska, ova promjena ima za cilj omogućiti korisnicima da „lajkuju objave bez straha od napada zbog toga.“

U početku je mogućnost skrivanja kartice sa lajkovima uvedena kao funkcija za X Premium pretplatnike prošle godine, a kompanija ju je promovisala kao način da se „začine lajkovima privatno.“ Sada je inženjerski nalog X-a u novom tvitu objavio da će ova funkcija biti dostupna svima ove sedmice. Kao rezultat toga, korisnici više neće moći vidjeti ko je lajkovao tuđu objavu, smanjujući rizik od problema s javnim imidžom za ličnosti koje lajkuju kontroverzni sadržaj. Međutim, korisnici će i dalje moći vidjeti ko je lajkovao njihove tvitove, zajedno sa brojem lajkova i drugim metrima.

 

 

Ova promjena uklanja jednu od prednosti premium pretplate. Nakon značajnog pada prihoda od oglašavanja prošle godine, X je uveo dva nova nivoa pretplate kako bi riješio svoje finansijske probleme. Premium+ nivo, koji košta 16 dolara mjesečno, uklanja oglase sa vremenskih linija korisnika, dok osnovni nivo, koji košta 3 dolara mjesečno, ne uključuje plavu oznaku.

(Engadget)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.