Vulinu i delegaciji zabranjen ulazak na Kosovo: Haradinaj nastavlja sa lažima

0

Ministru odbrane Srbiju Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen je ulaz na Kosovo, saopštio je kabinet ministra Vulina, a prenijela TV Prva.

“Još jednom se pokazalo da Ramuš Hardinaj laže”, kaže se u saopštenju, i dodaje da ministru i delegaciji nije dozvoljeno da posjete Kliničko- bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

Podsjetimo, mediji su prije nekoliko dana prenijeli da je Priština donijela odluku da se svim srpskim zvaničnicima zabrani ulazak na Kosovo. Međutim, premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon toga, rekavši da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da to nije tačno.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da “nijesu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtjev”.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na Kosovo, pored ministra Vulina, našli i ljekari.

Iz Ministarstva navode da je planirana posjeta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica namjeravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija posljednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se liječe i Srbi i Albanci.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.