Vulin za Borbu: Mogu Miraša zaključkom Vlade proizvesti u patrijarha, ali ne mogu za taj poduhvat koristiti svetinje srpskog naroda

1

“Da ministar Bošković zna istoriju znao bi da crkvu osnivaju vjernici a ne vlade. Znao bi i da je u Crnoj Gori rodjen otac osnivača SPC Svetog Save, Stefan Nemanja, Simeon Mirotočivi. Da zna istoriju ili da je čitao “Gorski vjenac” znao bi da nije novina da Srbi promijene vjeru i sa njom naciju ali jeste novina da onima koji su ostali u vjeri i naciji pokušate oteti svetinje i proglasiti ih svojima”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na odgovor crnogorskog ministra odbrane da je autokefalna CPC istorijska činjenica kao i da nepoznavanje istorije i prava ‘škodi’.

“Možete da izmislite crkvu, niko to ne brani, možete izgraditi nove bogomolje, možete i tu crkvu registrovati u policijskoj stanici na Cetinju, možete i Miraša zaključkom Vlade proizvesti u patrijarha, ali nemojte za taj poduhvat koristiti svetinje srpskog naroda. Da znate istoriju svoje zemlje i mog naroda znali bi da Srbi ne napuštaju svoje svetinje”, izjavio je ministar Vulin.

1 Comment
  1. Bokelj komentariše

    Koordinisana spinovanja javnosti u reziji Vucica i Djukanovica nisu nista novo!
    Kome najvise idu na ruku saopstenja Vucicevih pasa,Selakovica i Vulina osim Milu Djukanovicu?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.