Vulin: Vojno zdravstvo je spremno za novi udar korone

Vulin: Vojno zdravstvo je spremno za novi udar korone

Vojno zdravstvo je pokazalo koliko vredi u prvom i u drugom talasu borbe sa Kovid virusom. Ali to će pokazati i u trećem talasu ili kad god to bude bilo potrebno. Vojno zdravstvo je obavilo sve potrebne nabavke, imamo više nego dovoljno maski, skafandera i zaštitne opreme, kupili smo novu medicinsku opremu, opremili smo sve naše bolnice koje se bave kovid pacijentima, ali i one koje se bave nekovid pacijentima – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo general-majorom dr Uglješom Jovičićem danas obišao vojnu kovid bolnicu VMC Karaburma.

Sve što je u ljudskoj moći, dodao je ministar odbrane, što je u moći Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Uprave za vojno zdravstvo, urađeno je.

Spremno čekamo sledeći talas, i još jednom, i ovim putem želim da upozorim sve naše građane da nam niko ne može pomoći ako ne pomognemo sami sebi. Nema tog vojnog ili civilnog zdravstva koje može da prihvati sve pacijente, koje može da izleči sve koji bi mogli da se zaraze ukoliko zaraza bude nekontrolisana, ukoliko ne budemo nosili maske i ukoliko ne budemo vodili računa. Poštujte ono što vam kažu vojni lekari, poštujte ono što vam kaže struka, vodite računa – naglasio je ministar Vulin dodajući da samo mi možemo da pobedimo epidemiju i da ne možemo biti spremni za nju ukoliko ne radimo te male, jednostavne stvari.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *