Vulin: “Velika Albanija” – najveća bezbjednosna prijetnja regionu

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je u razgovoru sa ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom istakao da je stvaranje “velike Albanije” najveća bezbjednosna prijetnja Srbiji i regionu.

Vulin je rekao da je za Srbiju formiranje takozvane “vojske Kosova” apsolutno neprihvatljivo i predstavlja opasnost za cineli region.

On je naglasio da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN, Kfor jedini garant bezbjednosti na prostoru Kosova i Metohije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin je istakao da je Srbija zahvalna Grčkoj za kontinuiranu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji, što je potvrda iskrenog prijateljstva dvije zemlje i dva naroda.

On je rekao i da Srbija podržava politiku Grčke, kao i Prespanski sporazum postignut između te zemlje i Sjeverne Makedonije.

Apostolakis, koji je prisustvovao vojnoj paradi u Nišu, čestitao je Vulinu na impresivnom prikazu koji su izveli pripadnici vojske i policije Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.