Vulin u Emiratima: Srbija na čelu sa predsjednikom Vučićem visoko cijeni kontinuirane prijateljske poteze UAE

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sastao se danas sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije istakao je tokom razgovora sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije, da je lider Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan istinski prijatelj Srbije, izrazivši duboku zahvalnost šeiku bin Zajedu koji dobro razume pozicije Srbije i srpskog naroda.

Vulin je istakao da Republika Srbija na čelu sa predsjednikom Vučićem visoko cijeni i vrednuje kontinuirane prijateljske poteze Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vulin i šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan saglasni su da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou, čemu doprinosi i lično prijateljstvo dvojice lidera Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana. Sagovornici su istakli da se prijateljstvo i partnerstvo Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata zasniva na razumevanju, međusobnom uvažavanju i poštovanju, te da će i u budućem periodu Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da se zajednički bore za uspostavljanje globalnog mira i stabilnosti.

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan, ministar tolerancije i koegzistencije, istakao je da dvije zemlje povezuje strateško partnerstvo i prijateljstvo, te da će Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte u Srbiji.

Vulin se zahvalio šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu na ličnim naporima i zalaganju za uspostavljanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

Potpredsednik Vlade Srbije je uputio poziv šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu, koji je bio komesar Svjetske izložbe „Expo 2020 Dubai“, da u skorijem periodu posjeti srpsku prijestonicu,
i pruži svoja dragocjena znanja i iskustva po pitanju organizovanja Specijalizovane izložbe „Expo 2027 Beograd“.
Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan prihvatio je ljubazni poziv da posjeti našu državu, istakavši da Srbija organizacijom izložbe „Expo 2027 Beograd“ postaje dio velike globalne inicijative za održivi tehnološki i ekonomski uspon.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.