Vulin: Teško je što se boriš protiv neprijatelja kojeg ne možeš da vidiš

0

Vojska Srbije, koja obezbjeđuje sve značajnije zdravstvene centre, migrantske kampove, zatvorene i ugašene granične prelaze, uz to brine i o karantinima kao što je Moravič, a za sve to vrijeme je i u prostoru kopene bezbjednosti prema KiM i čuva naše nebo, nijednu svoju sposobnost nije izgubila, čak je nije ni umanjila”, izjavio je ministar odbrane Alekandar Vulin.

Kako je naveo, Vojska ni u ovoj situaciji kada se svi borimo protiv virusa korone ne prekoračuje svoja ovlašćenja i preuzima odgovornost tamo gde joj je to rečeno da uradi.

– Vojska je tu da podrži i pomogne, radimo ono što nam je rečeno. I vojna industrija se odmah prilagodila, Jumko sada proizvodi maske, Barič dezinfekciona sredstva, krevete proizvodi takođe vojna industrija – kazao je Vulin za B92.

Kako navodi, vojnicima nije lako, ali vojska se pravi za ovakve situacije.

– Teško je što se boriš protiv neprijatelja kojeg ne možeš da vidiš, ali nijedan vojnik nije rekao da ne može ili da neće – ističe ministar odbrane.

Navodi i da se građani u svim djelovima zemlje raduju što vide vojsku, kao i da je to slučaj i sa onima u Raškoj oblasti.

Govoreći o saradnji policije i vojske, Vulin kaže da i inače dobro sarađuju, a kamoli u ovoj situaciji i dodaje da nema rivalstva.

– Radimo samo za dobrobit građana Srbije i odlično sarađujemo – kazao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.