Vulin: Teritorija Kosova najveći je izvor nestabilnosti u regionu

0

Teritorija Kosova je pod prinudnom upravom Ujedinjenih nacija i najveći je izvor nestabilnosti u regionu, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i naveo da je Prištini jasno da kroz pregovore neće dobiti državu, čemu su se nadali.

“Mi smo pristali na jednu formu razgovora pod pokroviteljstvom EU i dok se svi ne budu saglasili, nema uključivanja ni Amerike ni bilo koga drugog”, rekao je Vulin za TV Pink i ocijenio da Albanci beže od svake vrste pregovora.

On je naveo da Prištinu naoružavaju iz čitavog svijeta iako ni pojedine zemlje NATO nisu saglasne da kosovske oružane snage mogu da prerastu u vojsku i dodao da je to naoružavanje ozbiljan bezbjednosni problem.

Komentarišući izjave u medijima pojedinih njemačkih poslanika, italijanskih i grčkih oficira koji su bili na Kosovu, Vulin je primijetio da je očigledno “da ko god da je proveo vrijeme na Kosovu odande se vratio se kao zakleti Srbin, i najgore govori o šiptarskoj drzavi, što nije slučajno”.

Ministar odbrane je rekao da je vojska spremna da na zahtjev civilnih vlasti pomogne oko saniranja posledica enormnih padavina i podsjetio da je svuda pomagala.

Danas je i dan visokih zvanica na vojnoj vežbi “Slovensko bratstvo” gdje učestvuju specijalci vojski Srbije, Belorusije i Rusije pa je ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio da će Srbija kao neutralna zemlja učiti od svih od kojih može nešto da nauči.

On je najavio da će na sajmu vojne industrije “Partner” koji počinje u Beogradu biti rekordan broj izlagača kao i da će veliki broj stranih delegacija biti u prilici da vidi šta nudi naša industrija.

Vulin je ocijenio da je do 2012. godine i dolaska Aleksandra Vučića vojna industrija u Srbiji bila prežaljena, da je tavorila i bila spremna za eliminaciju a da je sada posle ulaganja važan segment privrednog života.

Naglasio je da je u njoj zaposlen veliki broj ljudi, da se razvija i generiše veliki novac. Vulin je poručio i da u Srbiji postoji “lažna elita” koja pljuje po svojoj zemlji a kada im predsjednik Aleksandar Vučić odgovori onda tvrde da je to diktatura.

“Govorite šta god hoćete ali budite spremni na odgovor, to što ste profesor ne znači da ste bolji od nekog drugog”, rekao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.