Vulin: “Što prije razgraničenje na Kosovu, Velika Albanija dolazi”

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima i to što prije, jer kada “utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo”.

Ovo je Vulin rekao u intervjuu za “Novosti” ističući da je u pitanju njegov lični stav o načinu za rješavanje kosovskog pitanja, a ne stav Aleksandra Vučića, Vlade ili Skupštine.

“Nesporan je zločin koji je učinjen prema našoj zemlji i narodu, ali sada je na nama da li ćemo imati hrabrosti i snage da se već jednom okupimo, ujedinimo i pokušamo da riješimo srpsko nacionalno pitanje”, kaže Vulin.

On upozorava i da “velika Albanija dolazi”, a pitanje je kako kaže, da li ćemo sad da je zaustavimo ili da je čekamo u centralnoj Srbiji.

“Velika Albanija se već formirala, samo je pitanje koliko djelova drugih država će zahvatiti. Ulaskom Sjeverne Makedonije u NATO svi Albanci sa izuzetkom dvije opštine u centralnoj Srbiji, živjeće u jedinstvenom bezbjednosnom i političkom prostoru u okviru NATO. A životom svih Albanaca rukovodi se iz Tirane”, naveo je on.

Govoreći o razgraničenju, Vulin kaže da bi u slučaju takvog rješenja ono moralo da bude potvrđeno na referendumu.

“Neke velike sile bi to podržale, neke ne bi, a na nama je da učestvujemo u toj utakmici”, kaže Vulin.

Konflikt sa kosovskim Albancima, kako kaže, nije i ne može da bude zamrznut.

“Što prije se otkinemo od Albanaca, prije ćemo početi da živimo. Ako nećemo, pa srećno nam cjelovito i nezavisno Kosovo”, naglašava on.

Na pitanje koliko je realna opasnost od upada KBS na sjever KiM, Vulin kaže da uvijek postoje planovi kosovskih vlasti da izazovu nerede i nevolju na sjeveru KiM i tako iznude reakciju Beograda i da onda pozovu u pomoć velike sile.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.