Vulin: Stejt department ne treba da upozorava srpsku državu i njene sudove da sude fer jer oni to čine u svakom postupku

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da Stejt department ne treba da upozorava srpsku državu i njene sudove da sude fer i po zakonu, jer oni to čine u svakom postupku, pa i u postupku protiv teroriste iz OVK.

„U Srbiji čak i za takve važi pretpostavka nevinosti i princip da se optužnica mora dokazati, što se ne može reći za Stejt department kada uvodi sankcije ili komentariše stavove onih koji su im politički suprotstavljeni. Stejt department od Šiptara nikada nije tražio fer suđenje za desetinu uhapšenih, a često i otetih Srba i to je sasvim očekivano i razumljivo, za Srbe bilo da im sude u Hagu, bilo da im sude Šiptari, nema pravde. Ako ste zaboravili, podsjetite se glasanja o Srebrenici“, poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na to što je američki Stejt department pozvao Srbiju da vodi fer i transparentan pravni proces u slučaju teroriste iz OVK koji je uhapšen na prelazu Merdare zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.