Vulin: Srbija nije izazvala NATO bombardovanje

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nije izazvala NATO intervenciju 1999. godine i da ona ne može biti kriva “ni na koji način.”

“Prošlo je mnogo godina otkako su to mogli da pričaju punim srcem svojoj djeci, jer i njihovi sinovi su decenijama bili učeni da nije bilo ni Paštrika ni Košara, da nije bilo ni herojskog otpora i da su Srbi sami krivi za NATO agresiju i zlo koje im se desilo”, izjavio je Vulin na konferenciji za novinare povodom najave premijere dokumentarno-igranog filma “Ratne priče sa Paštrika”.

Komentarišući izjave NATO zvaničnika u kojima žale za civilnim žrtvama u NATO bombardovanju, Vulin je rekao “da želi da vjeruje da su iskreni”, ali da “smatra da nije dovoljno to što kažu”.

“Žaljenje će biti iskreno tek kada budu rekli da žale za svakim vojnikom i policajcem, jer niko nema pravo da ih ubija u jednoj suverenoj državi… Žalimo za svakim od njih, i ne možemo da zaboravimo nijednog od njih. Ne možemo da zaboravimo, ne možemo ni da oprostimo”, zaključio je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.