Vulin: Srbija će aktivno raditi na sprječavanju ulaska Kosova* u Interpol

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Japana Takahiko Kacumatom o unaprjeđenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin upoznao je ambasadora sa čvrstim stavom i argumentima Srbije koji se protive eventualnom članstvu Kosova u Interpol i istakao da će Srbija, ako Priština podnese ponovo zahtjev, aktivno raditi kako bi to spriječila.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, on je zahvalio Japanu na uzdržanom stavu tokom poslednjeg glasanja.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima policijske saradnje dvije zemlje u oblasti visokotehnološkog kriminala i zajedničkim obukama u ovoj oblasti.

Ambasador Kacumata istakao je da je za dolazak stranih investicija u neku zemlju od velike važnosti i bezbjednost imovine i građana.

Prema njegovim riječima, Srbija je pokazala da je stabilna i bezbjedna država, zbog čega se uz sve ostale razloge, u narednom periodu mogu očekivati povećana ulaganja japanskih investitora.

Ministar i ambasador istakli su značaj solidarnosti i pomoći koju su dvije države pokazale u teškim situacijama, tokom panedmije kovida 19 i razornog zemljotresa koji je pogodio Japan, dodaje se u saopštenju.

Ambasador Kacumata uputio je poziv ministru Vulinu, da kada epidemiološka situacija bude dozvolila, posjeti Japan, prenosi Kosovo onlajn.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.