Vulin: Režim u Podgorici udara na srpske svetinje, a podržavaju zločince na Kosovu i ćute na “veliku Albaniju”!

0

Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije”, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

U reagovanju na napad crnogorske vlade na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju predlog zakona o slobodi vjeroispovesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o “velikoj Albaniji” i ne smije ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado miješa u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

– Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i vjeru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu uslijedio je napad na Vučića – naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.

– Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba – poručio je ministar Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.