Vulin odložio štrajk glađu nakon sastanka sa Vučićem

0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio sugestiju svog “saborca i vrhovnog komandanta” Aleksandra Vučića da odloži planirani štrajk glađu, dok takav štrajk eventualno ne otpočnu predstavnici opozicije.

“Poslušaću to. Ne lako i ne sa entuzijazmom”, rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Palati Srbija i dodao da se on ne slaže uvijek sa Vučićem ali da vjeruje u njegove procjene, jer u to veruje i Srbija.

On je rekao da su, kako se izrazio, predstavnici “novog DOS-a”, odnosno Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, namjeravali da upadnu u Skupštinu Srbije i lokalne samouprave i blokiraju ih, započnu štrajk glađu i tako iznude ono što žele.

“Tako su htjeli da prikažu i Aleksandra Vučića kao nekoga ko ne brine o tuđim životima. Ja sam uvijek spreman za borbu a smatram i da je najbolje da se održe izbori”, rekao je Vulin.

Na pitanje zbog čega nijesu reagovale nadležne državne institucije, ako već smatra da je država ugrožena, Vulin je rekao da bi u svakoj zemlji institucije reagovale i na upad u Radio-televiziju Srbije, a da se to ovdje nije dogodilo.

Odgovarajući na pitanje ko je taj ko može da izvrši državni udar, Vulin je rekao da je to svako ko pokuša da sruši legitimno izabranu vlast.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.