Vulin odgovorio hrvatskoj šefici diplomatije: Ako tražite suočavanje sa prošlošću krenite od sebe

Vulin odgovorio hrvatskoj šefici diplomatije: Ako tražite suočavanje sa prošlošću krenite od sebe

Ako tražžite suočenje sa prošlošću krenite od sebe, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu hrvatske ššefice diplomatije Marije Pejčinović Burić.

– Gospođa Pejčinović Burić bi da odredi ko možže da sjedi u Vladi Srbije. Za politiku Hrvatske uvijek su postojali podobni i nepodobni Srbi. Radujem se što me gospođa svrstava u nepodobne, to znači među slobodne Srbe – rekao je Vulin odgovarajući hrvatskoj ššefici diplomatije koja smatra da njegove izjave ne doprinose izgradnji dobrih odnosa Srbije i Hrvatske.

On je naveo da smeta Pejčinović Burić, ali da nije osporila ni jednu istinu koju je iznio.

– Pa da ih ponovim. Srbi rođeni u Hrvatskoj nisu mogli biti agresori i nisu započeli građanski rat. Hrvatska je proterala preko 200.000 Srba, svojih državljana iz gradova u kojima nije bilo nikakvog oružanog sukoba. Hrvatska je u zločinačkoj akciji Oluja, za koju niko nije odgovarao, ubila preko 2.000 Srba i protjerala preko 220.000 Srba, držžavljana Hrvatske. Jasenovac nije bio radni logor več zvjersko mučilište Srba, Jevreja i Roma, mjesto gdje su ustašše ubile 20.000 djece. Hrvatska je jedina zemlja u Evropi u kojoj je faššistički pozdrav “za dom spremni” dozvoljen”, istakao je Vulin u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *