Vulin odgovorio Hrvatima: Nepogrešivo stve na pogrešnoj strani istorije!

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom MIP-u, navodeći da „Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske može i da laže i da vređa, ali ne može da ospori da su Hrvati nepogrešivo na pogrešnoj strani istorije“.

Hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova je reklo šta misli o sukobu Ukrajine i Rusije i kršenju međunarodnog prava, ali se nije izjasnilo zašto je ćutalo o kršenju međunarodnog prava tokom bombardovanja Srbije ili za Srbe nema međunarodnog prava, upitao je Vulin.

– Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske može i da laže i da vređa, ali ne može da ospori da su Hrvati nepogrešivo na pogrešnoj strani istorije u oba svetska rata i da bi tamo i ostali da nije bilo pobedničkih Srba dovoljno velikodušnih ili dovoljno naivnih da ih oba puta iz zarobljeničkih logora prevedu u stroj pobednika. Razumem ljutnju Hrvatske zbog odbijanja Srbije da bude deo antiruske histerije, da je meni deda poginuo u Crnoj legiji pod Staljingradom i ja bih bio deo onih koji se više raduju mrtvim Rusima nego živim Ukrajincima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih poslova Hrvatske u kome se navode brojne laži i uvrede na njegov račun i na račun Srbije.

U saopštenju je istaknuto da se ministar Vulin „ne snalazi“ u interpretaciji najvažnijih globalnih i istorijskih događaja 20. veka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.