Vulin odgovorio Bilčiku: Srbija je kandidat za članstvo u EU a njen teritorijalni integritet napadaju 22 zemlje članice priznajući tzv. Kosovo

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio izvestiocu EP za Srbiju Vladimiru Bilčiku.

Srbija je kandidat za članstvo u Evropsku uniju, teritorijalni integritet Srbije napadaju 22 zemlje članice Evropske unije, priznajući lažnu državu Kosovo. Da se razumemo, to je veliki udarac evropskom putu Srbije. – naveo je ministar i dodao:

– A, posebno da bude jasno, Srbija prijatelje bira, a neprijatelji se sami jave – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući navode izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika da je vest o planiranim konsultacijama između Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana, te da Rusija napada širenje EU.

Podsjećamo, izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je povodom potpisivanja Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije da kao veliki pristalica koraka ka evropskoj Srbiji smatra da je vest o planiranim konsultacijama između Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana.

„Kao veliki pristalica koraka ka evropskoj Srbiji smatram da je vest o planiranim konsultacijama između Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana. Da budemo jasni: Rusija se mobiliše da napadne Ukrajinu, zemlju kandidata za EU, Rusija napada proširenje EU!“, napisao je Bilčik na Tviteru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.