Vulin o Hartvelovom tekstu: Politiku nećemo mijenjati, Vučić je slobodan lider!

0

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin prokomentarisao je tekst Leona Hartvela, analitičara „Vašingtonskog Centra“ za analizu evropske politike, u kome je iznio niz neistina na račun Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića.

„Leon Hartvel potpisan kao analitičar posvetio je puno prostora i vremena napadu na Aleksandra Vučića. Pomiješao je sve što je čuo, sve što zna, a posebno ono što ne zna i okrivio Aleksandra Vučića za svako zlo i rat na Balkanu. Nije se bavio analizom uticaja SAD i ostalih članica NATO-a na građanske ratove u SFRJ, ali je stigao da ispriča ponovljene laži o Aleksandru Vučiću koga napada da nosi oružje, ali ga u istoj rečenici naziva ideološkim novinarom koji koristi znanje jezika da pomogne svom narodu“ – kazao je Vulin.

Dodaje da Hartvel nije propustio da ponovi laž „o protjeranih 1,2 miliona Šiptara kao povod za NATO agresiju i nije se zamarao činjenicama koje kažu da je Šiptara posle navodnog protjerivanja bilo značajno više nego prije navodnog protjerivanja.“

Vulin ističe da Hartvelove laži ne zaslužuju mnogo pažnje, jer je on analitičar poznat u krugu svoje porodice, pa i nekih daljih srodnika, a Aleksandar Vučić svjetski poznat lider slobodne zemlje koga često zbog toga ne vole, ali ga poštuju.

„Odgovor zavređuju oni koji su Hartvelu naredili da ovo napiše i da tako pošalju poruku u kom pravcu će ići prijetnje, ucjene i napadi ako Aleksandar Vučić ne prestane da vodi slobodnu politiku i ne odustane od Republike Srpske. Poruku smo razumjeli, politiku nećemo mijenjati. Nastavite da nas smjenjujete, napadate, stavljate pod sankcije. Aleksandar Vučić je slobodan lider, a mi njegovi saborci, slobodni ljudi, slobodnog naroda, više nego što vi za sebe možete reći“, poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.