Vulin o Crnoj Gori: Režim pokušava da od Carigradske patrijaršije dobije tomos kojim će uspostaviti pravoslavna crkva DPS-a!

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da se situacija u Crnoj Gori očigledno ne smiruje, a buru u javnosti, pa i revolt ovdašnjih oficira izazvala je naredba načelnika Generalštaba da vojnici ne smiju da idu na litije.

– Srbi svoj identitet, pored ostalog, vezuju za crkvu, jezik, ćirilicu, vojsku. Zato je ćirilica skoro zabranjena u Crnoj Gori, zato srpska djeca ne mogu da uče srpski jezik, zato je opasno i nedopustivo da srpski oficiri u uniformama polože vijenac na grob ubijenog ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića.

Postoji i plan da se od Carigradske patrijaršije dobije tomos kojim će se uspostaviti pravoslavna crkva Crne Gore, koja će na sebe preuzeti nasleđe SPC. To je ta crkva koju bi da osniva Đukanović. Može bilo koja crkva, samo ne može da bude sa srpskim imenom, da ne bi hrabrila i okupljala Srbe.

Sada smo vidjeli da se u borbu uključila i poreska uprava u Crnoj Gori koja izmišlja neki dug i prijeti oduzimanjem imovine. Ako ovo prođe, sledeća otimačina crkve i zabrana srpskog pravoslavnog imena je na KiM. Moramo učiniti sve da zaštitimo Srbe i SPC, gdje god da su ugroženi, rekao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.