Vulin: Ne mogu Njemci da dijele moralne lekcije šta je genocid

0

Pokušaj satiranja Srba početkom 1990-ih, koje je kulminiralo 1999. godine od strane NATO, predvođene Amerikancima i potomcima nacista, Njemcima – nije uspio… Međutim, satiranje našeg naroda se nastavlja drugim sredstvima, podmuklim i licemjernim. Svjesni da smo tvrd orah, neki od potomaka ljudi koji su ginuli za ideale Adolfa Hitlera i smatrali se višom rasom, danas misle da mogu da nam pripišu genocid koji se nije ni desio.

Ministar Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu njemačkog ambasadora Tomasa Šiba, ocijenio da je srpski narod preživio, a ne počinio genocid.

– Srpski narod je preživio genocid, nije ga počinio, a to mnogo veći narodi ne mogu da kažu za sebe – rekao je Vulin.

On je kazao da ne pristaje da ambasador Njemačke govori Srbima šta da misle i rade, a posebno da im govori šta je genocid.

– Posle iskustva iz dva svjetska rata, ne pristaje ambasadoru Njemačke da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da nam govori šta je genocid – zaključio je Vulin.

Ambasador Njemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je stav Njemačke i ostalih članica EU da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid i da očekuje i od Srbije da zauzme takav stav.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.